Jeg er en ganske almindelig golfspiller. Det lykkes mig typisk, at få spillet ca. 50 runder om året, men jeg forsøger derudover, at komme ud og træne så ofte jeg kan. Mit handicap ligger omkring 5 og anmeldelserne på denne side er skrevet med dette udgangspunkt.

Jeg har spillet golf siden år 2000 og har flere end 120 spillede baner i Danmark og udlandet på CV’et.

Ideen med siden er, at bringe nogle ærlige og uafhængige anmeldelser af nogle af de baner jeg får spillet, samt noget af det udstyr som jeg personligt finder spændende.

Siden forventes derfor ikke, at blive den ultimative guide til ALT golfgrej – men i stedet en ærlig vurdering af de produkter og baner, som jeg synes fortjener omtale og en anmeldelse.

Mit primære fokus i baneanmeldelserne vil altid være golfoplevelsen.

Jeg vil derfor kun i begrænset omfang beskæftige mig med en given klubs øvrige faciliteter som eks. restaurant, træningsfaciliteter, Pro Shop eller lignende.

Når jeg anmelder en bane, vil jeg bestræbe mig på at inkludere:

  • Lidt baggrundsinformation om banen
  • En gennemgang af de 18 huller med fokus på de mest interessante
  • En konklusion
  • En rating på en skala fra Dobbelt Bogey til Hole In One.

Karakterskalaen ser ud som følger:

Hole In One:
En fuldstændig fantastisk bane. En bane med et sublimt layout og et design med nogle uforglemmelige huller og en historie der matcher. Eksempler kunne være baner som Pebble Beach, Old Course i St. Andrews eller tilsvarende. Med andre ord baner der giver dig en golfoplevelse du aldrig glemmer.

Eagle:
En must-play bane. Banen skal have et enestående i layout og være en god golfmæssig udfordring. Det skal samtidig være en bane hvor alene sceneriet og helhedsoplevelsen retfærdiggør besøget.

Birdie:
En rigtig god golfbane, som du nyder fra det tidspunkt du ankommer og checker ind til du har sunket dit sidste putt. Det behøver ikke nødvendigvis være den sværeste bane du nogensinde har spillet, men det skal være en bane som du vil kunne anbefale til andre uden forbehold.

Par:
En god solid runde golf. Du vil ikke have følt, at du har spildt en dag ved at spille banen. Banen behøver ikke, at have en gloværdig historie eller være en fantastisk naturoplevelse. Du vil dog efter runden have nydt turen og have lyst til at genbesøge banen ved en senere lejlighed.

Bogey:
En skuffende bane. Spil kun denne bane hvis alle andre baner i området lige har fået prikket deres greens.

Dobbelt Bogey:
Hold dig væk fra denne bane. Det eneste tidspunkt, du ønsker at spille denne bane er hvis alternativet er at rydde op i garagen, eller hvis nogen betaler din green fee… og din frokost!

tilgode

Jeg håber, at denne lille introduktion vil give dig en idé om hvem jeg er, og med hvilket udgangspunkt anmeldelserne bliver udarbejdet.

Hvis du har feedback eller lyst til at smide en kommentar på siden, er du mere end velkommen.

 

FORE!

Steffen K. Villadsen
Golfanmeldelser.dk