Banen er besøgt: 15. Marts 2012

Himmerland Golf & Spa Resort er landsdelens og et af landets mest gennemførte resorts. Anlægget byder på over 300 feriehuse og hele 2 stk. 18 hullers golfbaner samt en par-3 bane som kan spilles som Pay & Play.

Ud over det golfmæssige overflødighedshorn har resortet et fint klubhus, hotel og diverse andre faciliteter. Denne anmeldelse kommer dog primært til at fokusere på det golfmæssige. Du kan med fordel læse om de øvrige faciliteter, ved at besøge Himmerland Golf & Spa Resorts nye hjemmeside.

Tilbage i marts måned 2012 besøgte jeg Old Course, som i skrivende stund er den eneste af de to 18 hullers baner der er åben. Den anden, PGA New Course, er ved at gennemgå en gennemgribende renovering og forventes genåbnet i sensommeren 2012. PGA New Course er selvsagt programsat til en anmeldelse når banen igen er åben.

Old Course er designet af Jan Sederholm og har efterhånden mere end 26 år på bagen. Det er en par 70 bane som er 5420 meter fra gul tee, men trods den lidt beskedne længde er der masser af udfordring og gode naturoplevelser gemt i banen.

Hulforløbet er lidt specielt da banen er par 37 ud og blot 33 hjem hvilket skyldes, at der er hele 4 par-3 huller på bag 9. Første indskydelse er, at man som førstegangs besøgende kan have en tendens til, at undervurdere banen en smule grundet dens længde og hulforløb. Det skal man dog være yderst varsom med.

På positiv siden omkring layoutet af banen er, at der spilles i alle retninger. Det betyder, at man oplever, at spille både i med- mod- og sidevind – en detalje jeg sætter stor pris på.

Standen på Old Course har, de gange jeg har besøgt banen, generelt været god og besøget i marts måned var ingen undtagelse. Faktisk har jeg her halvlanden måned senere stadig til gode, at spille en bane i ligeså god stand som Old Course. En fremragende præstation af greenkeeperstaben!

Hulforløb

Hul 1 er et godt men også udfordrende Par-5 hul på 461 meter fra gult teested. Det er et relativ smalt hul når drivet er overstået og der er OoB hele vejen op i højre side. Som yderligere udfrordring er der en sø foran green så det handler om, at være på dupperne fra rundens start.

Himmerland_Old_Course_0672

Hul 2 er et kort men interessant par-4 hul på blot 283 meter. Der er et vandløb, der krydser fairway ca. 170 meter ude så afhængig af vindens retning og hvorlangt man slår, er der forskellige måder at spille hullet på.

Hul 3 er et par-5 hul på 464 meter med en svag dogleg mod venstre. Der er OoB hele vejen langs højre, men fin plads til driveren og man skal langt ud for, at flirte med de hvide pæle.

Hul 4 er et forholdvis voksent par-4 hul på 387 meter, men det spiller nedad bakke i drivet og rammer man fairway, får man mange meter forærende. Der er et par semi-alvorlige bunkers foran greenen, som er eleveret i forhold til fairway. Et rigtig fint hul i min optik.

Hul 5 er et par-4 hul på 320 meter. Der er vand i spil i drivet for spillere med tendens til slice og længere fremme også vand til venstre som kan drille den langtslående. Greenen er beskyttet af et par dybe bunkers, som er placeret umiddelbart foran greenen.

Rundens første par-3 hul møder du på hul 6. Det er på 162 meter og også her er der et par dybe bunkers foran green. Et fint hul der stiller krav til præcisonen.

Efter hul 6 finder du Old Course’s Halfway House hvor det i sæsonen er muligt, at købe sig en forfriskning. Et velkomment tiltag – specielt på de varme sommerdage.

Himmerland_Old_Course_0676

Hul 7 er et par 5-hul på 441 meter. Det spilles henover en bakke og man risikerer således, at skulle slå et blindt andetslag. Til gengæld bør man have fuldt overblik, når der skal spilles ind til greenen som traditionen tro, er beskyttet af greenside bunkers både til højre venstre for greenen.

Hul 8 er et langt par-3 hul på 178 meter. Det kan på papiret synes en ordentlig mundfuld, men det spiller nedad bakke og dermed en del kortere, end det trykte tal på scorekortet. Der er som det fremgår på nedenstående billede bunkers både i højre og venstre side, men størrelsen på greenen er forholdsvis generøs.

Himmerland_Old_Course_0677

For-ni slutter af med et par-4 hul på 338 meter. Drivet er blindt til en relativ smal fairway, men det til trods er det et godt hul og en værdig afslutning på de første 9 huller, som jeg synes er de stærkeste på banen.

Bag-ni har som nævnt et lidt specielt hulforløb, hvor hvert andet hul er et par-3 hul (?!). Man starter ud med et par-4 hul på beskedne 307 meter. Greenen ligger højt og der er både fairway- og greenbunkers der kan drille spilleren.

Hul 11 er et par-3 hul på 158 meter. Et fint hul men ikke noget ekstraordinært.

Hul 12 er et interessant par-4 hul på 347 meter. Der er vand i højre side hele vejen op mod green som er beskyttet af 2 dybe bunkere til venstre foran greenen.

Hul 13 er endnu et par-3 hul på 158 meter. Det er egentlig ikke super spændene og jeg synes, at det er lidt ærgerligt, at det er præcis ligeså langt som det foregående par-3 hul. Man står således typisk og skal slå med det samme jern som på det foregående par-3 hul. En kende monotomt – specielt taget i betragtning at begge huller spiller i samme retning og vinden således ikke rigtig kan give en hjælpende hånd og skabe lidt afveksling.

Himmerland_Old_Course_0680

Langs 13 hul kommer man helt tæt på nogle af resortets legendariske A-huse. Nogle af disse kan lejes i forbindelse med weekendture eller lignende til Himmerland Golf & Spa Resort.

Himmerland_Old_Course_0679

Himmerland_Old_Course_0681

Hul 14 er et af banens mest iøjnefaldende. Det er et par-5 hul på 476 meter som doglegger næsten 90 grader ca. 125 meter før green. Drivet er MEGET op ad bakke og derfor blindt for den langtslående. Det er dog en forholdsvis bred fairway man slår ud til. Hullet kan spilles på mange forskellige måder hvilket højner kvaliteten, men bliver rent æstetisk beskæmmet lidt af nogle højspændingsledninger som kan komme i spil.

Hul 15 er, som det lidt usædvanlige hulforløb dikterer, endnu et par-3 hul. Denne gang skal man slå 162 meter for at nå midten af green. Igen kan det diskuteres om par-3 huller på 158, 158 og 162 meter ikke ligner hinanden lidt for meget, men sidstnævnte byder på et flot panoramakig over mod nogle af de nyanlagte greens på PGA New Course. Det trækker alt andet lige op i vurderingen.

Himmerland_Old_Course_0683

Himmerland_Old_Course_0682

Hul 16 er et af mine absolutte favorithuller på Old Course i Himmerland G&CC. Det er et kort par-4 hul på 309 meter som spiller nedad bakke hele vejen. Drivet er blindt, men slår man blot 180 meter ud får man ofte mange meter forærende.

Himmerland_Old_Course_0684

Andetslaget går ned til en green, der ligger væsentligt under fairway og udsigten over anlægget herfra er fremragende.

Himmerland_Old_Course_0686

Himmerland_Old_Course_0687

Greenen er hjerteformet og man risikerer således et putt hen over forklædet hvis ikke man er så fræk, at vælge et lille chip med en wedge – noget som greenkeeperne dog formentlig ikke vil bifalde.

Himmerland_Old_Course_0689

Hul 17 er et kort par-3 hul på 130 meter. Vand i venstre og bunker i højre men ellers ufarligt.

Himmerland_Old_Course_0690

Afslutningshullet 18. er et fint par-4 hul på 339 meter med vand i højre side og skov i venstre side af fairway. Et værdigt afslutningshul men som bonusinfo kan jeg oplyse, at dette hul kommer til at blive afslutningshullet på PGA New Course efter renoveringen af denne. Hvad der så bliver afslutningen på Old Course ved jeg i skrivende stund ikke – kunne det være det nuværende 18. hul på PGA New Course?

Himmerland_Old_Course_0692

Konklusion

Old Course på Himmerland Golf & Spa Resort er en fin bane beliggende på et rigtig godt resort. Standen er sædvanligvis i top og jeg vil med glæde gå en runde på banen igen.

Old Course har længe levet lidt i skyggen af PGA New Course og må forvente at træde endnu mere i baggrunden når sidstnævnte åbner efter renoveringen. Old Course er imidlertid isoleret set en udmærket bane og kan man leve med det lidt sære hulforløb på bag-ni, så er chancen for en god oplevelse bestemt tilstede.

For-ni fungerer fint mens bag-ni med de 4 par-3 huller godt kunne være lidt mere afvekslende og samtidig lidt længere – det er således kun 2386 meters golf der skal spilles på de sidste 9 huller og det trækker desværre lidt ned i min vurdering.

Samlet vurdering af Himmerland Old Course

En flot Par.