Banen er besøgt: 3. April 2012

Jeg har for nylig besøgt Løgstør Golfklub og vil i denne anmeldelse dele nogle af de erfaringer, jeg gjorde mig i forbindelse med besøget.

Løgstør Golfklub er en forholdsvis ny klub og åbnede i 2006, men banen er groet fint til og bærer ikke præg af at have forholdsvis få år på bagen.

Banen ligger ca. 45 minutters kørsel fra Aalborg og er en smukt beliggende seasidebane. Den er designet af Henrik J. Jacobsen og er henholdsvis 6268, 5688 og 4827 meter fra hvid, gul og rød tee.

Når man ankommer og tager et kig på Løgstør Golfklubs klubhus kan man godt blive en lille smule skuffet, men hvad klubhuset måske mangler kompenserer banen til fulde for.

Klubhuset er indrettet i stuehuset, i hvad der ligner et nedlagt landbrug, og forekommer ret beskedent efter nutidige standarder.

Logstor_golfklub_0765

Der er høflig selvbetjening ved indcheckning og ingen varm mad at få i klubhuset, udover en Toast som man selv henter i fryseren og tilbedereder i klubhusets microbølgeovn.

Er sulten lidt større end hvad en toast kan tilfredsstille, så kan man dog med fordel bestille mad på Løgstør Park Hotel, som ligger forholdsvis tæt på golfbanen.

Driving Rangen er fin og der forefindes en stor og retvisende putting green mellem klubhus og 1. tee – præcis som det skal være.

Logstor_golfklub_0767

Logstor_golfklub_0737

Løgstør Golfklub er som nævnt en åben seaside bane beliggende ud til Limfjorden. Den er kendetegnet ved, at have store greens samt store men fair bunkers, som for langt størstedelens vedkommende er synlige fra tee – noget som jeg personligt sætter stor pris på.

Eftersom banen er meget åben, er vinden som oftest i spil og dette kombineret med et fint og varieret hulforløb, gør banen interessant. Skulle man komme med en enkelt anke på designet er det, at der hovedsageligt spilles øst-vest og omvendt, mens kun hul 1, 5 og 12 spiller i nord-sydgående retning.

En anden for mig lidt kedelig, men flittigt brugt, feature  i dansk golfbanedesign, er den lineære beplantning eller læbælter, der synes at være et gennemgående tema på banen.

Nogle vil formentlig mene, at disse læbælter er med til at give banen karakter, men jeg synes faktisk, at de er med til at fjerne lidt af den links stemning som banens geografiske placering ellers indbyder til.

Hulforløb

Man starter ud med et fint par-4 hul på 350 meter som doglegger mod venstre. Der er få forhindringer i drivet men et par solide bunkers på begge sider af greenen, som skråner fra bagkant ned mod spilleretningen. Et godt og fair åbningshul med god plads til fyre driveren afsted.

Logstor_golfklub_0739

Hul 2 er et par 3 hul på 168 meter.

Det spiller ofte ind i vestenvinden og kan derfor være en udfordring at nå i regulation afhængig af vindens styrke. Dog er det lidt ned ad bakke så de fleste har en chance.

Efter hul 2 følger 2 par-4 huller på henholdsvis 361 og 320 meter med en flot udsigt over fjorden og fin udfordring, da også disse huller som oftest spiller ind i vestenvinden.

Logstor_golfklub_0742

Hul 5 er ubetinget banens svageste hul. Det er et kort par 3 hul på blot 93 meter fra gul tee som spiller ned ad bakke til en peanutformet green uden bunkers. Et lidt trist hul hvis eneste berettigelse er, at det er med til at bringe antallet af huller på banen op på de obligatoriske 18.

Eneste lyspunkt ved hullet er, at det ligger så tæt på vandet som man kommer på runden. Det synes dog stadig, at være lidt malplaceret og falder lidt udenfor banens øvrige huller – både i design og beliggenhed.

Logstor_golfklub_0745

Hul 6 er et par-5 hul der spiller i modsat retning af de forgående huller. Her får man som oftest glæde af at have vinden i ryggen på de fleste dage. Hullet er blot 457 meter langt og dermed en god mulighed for, at få sat nogle point på scorekortet.

På alle teesteder er der en udførlig baneguide med afstandmarkeringer til diverse hazards osv. Dette tiltag er fremragende, for såvel greenfee spilleren men også for de lokale, der slår deres folder på banen til daglig.  Her er virkelig noget som mange andre baner med fordel kunne tage ved lære af.

Logstor_golfklub_0747

Hul 7 og 8 er korte par-4 huller på henholdvis 309 og 252 meter. Hul 8 er det mest spændende af de to, da det er det første hul på runden, hvor der reelt er vand i spil. Der er således en sø i højre side af hullet og den kan godt drille den overmodige spiller der vælger at gå efter greenen i sit drive.

Hul 9 og dermed afslutningen på de første 9 huller er et par 5 hul på 484 meter der spiller i retning af klubhuset. Der er ingen større forhindringer på dette hul ud over det obligatoriske fairwaybunkers og greenbunkers til højre og venstre for green.

Hul 10 starter med en designmæssig finurlighed. Man tee’er ud fra en nedlagt gylletank på det 445 meter lange par-5 hul, der markerer starten på bag-9. Hullet er relativ smalt, så en konservativ strategi fra tee er tilrådelig. Til gengæld går det ned ad bakke efter drivet, så hullet spiller lidt kortere end de 445 meter umiddelbart indikerer.

Logstor_golfklub_0750

Logstor_golfklub_0754

Hul 11 er et kort og ret ordinært par-3 hul på beskedne 122 meter.

12. hul er derimod et spændende par-4 hul på 333 meter, men med et næsten 90 grader dogleg til venstre og mulighed for at skære hjørnet for den langtslående spiller. Green er fantastisk smukt beliggende med et flot kig til Limfjorden. Et super godt anlagt hul i min optik.

Logstor_golfklub_0756

Hul 13 og 14 er designmæssigt ret ens par-4 huller på 338 og 330 meter, men de spiller i hver sin retning og den allesteds nærværende vind gør, at de har meget forskellig sværhedsgrad. Hul 13 som er afbilledet herunder, byder som mange af banens øvrige huller på et fantastisk kig ud over Limfjorden.

Logstor_golfklub_0760

Hul 15 er et 145 meter par-3 med bunkers både foran og bagved green.

Hul 16 og 17 er begge par-4 huller på 347 og 367 meter men som 13 og 14 spiller de i hver sin retning.

Hul 17 er det mest interessante af de to, da der potentielt er vand i spil i drivet og oppe til højre for green. Et udfordrende hul med både sand og vand ved greenen.

Logstor_golfklub_0764

Hul 18 er et straight forward par-5 hul på 467 meter, med vand bag green og er en værdig afslutning, på en interessant bane og en god naturoplevelse.

Konklusion

Efter at have besøgt banen første gang i 2011 og her igen i april 2012 står det klar, at Løgstør Golfklub helt klart er et besøg værd. Alene udsigten over Limfjorden fra størstedelen af hullerne gør besøget interessant. At man så samtidig får mulighed for, at spille en bane der er både fair og generelt i god stand, er bare med til at bidrage til den gode oplevelse. Hvis man samtidig er så heldig, at spille banen på en dag hvor vinden for alvor rusker, så får man den fulde oplevelse med.

Der er plads til forbedringer i forhold til hul 5 og klubhusets faciliteter kunne måske også godt bruge et løft, men herudover synes jeg faktisk, at man får fin valuta for pengene.

Og når vi nu snakker value for money, så er det værd at bemærke, at Løgstør Golfklub i hele 2012 tilbyder 1/2 pris på green fee hvis blot man ankommer 2 gæster eller flere.

Banen er desuden med i diverse rabatordninger såsom LimfjordsgolfGolfhæftet samt Teetime kortet plus det nordjyske SNG samarbejde.

Samlet vurdering af Løgstør Golfklub:

En entusiastisk Par.