Banen er besøgt: 21.September 2012

Lübker Golf Resort på Djursland behøver nok ikke den helt store introduktion. Anlægget er siden åbningen i 2008 kontinuerligt nævnt som en af de bedste danske og kontinentaleuropæiske baner.

Lübker Golf Resort består af 3 stk. 9-huls sløjfer (Sand, Sky & Forrest) samt en Academy bane på 9 huller som går under navnet Lübker Pay & Play.

Selve mesterskabsbanen er designet af Robert Trent Jones II som i Danmark også står bag Skjoldnæsholms RTJ bane og senest The Scandinavian i Farum.

At der er tale om en topklasse designer er tydeligt når man spiller Lübker. Der er ingen decideret svage huller på anlægget og man fornemmer tydeligt at det strategiske element nøje er indarbejdet i designet. Dette nok mest tydeligt på og omkring greens som for langt størstedelen er både kuperede og lynhurtige.

Der er hele 5 sæt teesteder på Lübker og det er således muligt, at finde et sæt der passer spilstyrke og temperament. Længden på banen kan således variere fra 4.922 meter til 6.476 meter fra de bagerste klodser som meget passende hedder Lübker Tee.

Under besøget spillede vi banen fra sort tee hvilket betød en længde på 5.705 meter.

Runden blev gennemført i silende regn, men jeg har forsøgt ikke at lade det påvirke min vurdering af banen. Det er også værd at nævne, at jeg tidligere har spillet banen 6-7 gange siden åbningen og efterhånden har et fornuftigt kendskab til banen.

Faciliteter

Faciliteterne på Lübker Golf Resort er ret imponerende med både ferielejligheder, feriehuse og stort spa og wellness område kaldet Lübker Square.

Hovedbygningen indeholder både reception, restaurant, mødefaciliteter men også Danmarks måske mindste proshop der under besøget bestod af to stativer med tøj samt lidt bolde og tees med Lübker logo. Lige på det punkt er der plads til forbedring men ellers er der ikke noget at sætte en finger på.

Lubker_Golf_0002

Et par billeder fra den fremragende driving range hvor man udover at få lov til at slå fra græs har flere mål at sigte efter. Optimale trænings- og opvarmningsfaciliteter.

Lubker_Golf_0003

Lubker_Golf_0004

Lubker_Golf_0006

Ved 1. tee på Sand ligger en fin putting green samt et indspilsområde med tilhørende bunker. Perfekt!

Lubker_Golf_0008

Hulforløb

Hul 1. 

Runden starter ud med Sand 1 som er et par-5 hul på 520 meter som doglegger mod venstre ca. 230 meter ude. Der er god plads til drivet og den langtslående spiller har mulighed for at skære lidt af hjørnet af ved at gå hen over wasteområdet i venstre side.

Andetslaget skal være forholdsvis præcist og helst finde venstre side af fairway for at give en optimale indgang til green.

Greenen er godt beskyttet af bunkers både kort højre og i venstre side. Et rigtig fint åbningshul.

Lubker_Golf_0010

Lubker_Golf_0011

Lubker_Golf_0012

Hul 2 er et kort par-3 hul på blot 125 meter.

Der er en hazard der skal forceres og golden skal flyves hele vejen op til green. Et flot par-3 hul.

Lubker_Golf_0013

Hul 3 er endnu et hul i den lettere ende af skalaen hvad angår sværhedsgrad.

Hullet er blot 274 meter langt og vælger man at lade driveren blive i bagen og blot slå ca. 160 meter ud kan man tage de fleste forhindringer ud af spil og samtidig have en fin indgang til greenen.

Lubker_Golf_0014

Lubker_Golf_0016

Hul 4 er et mellemlangt par-3 hul på 156 meter.

Der er en bunker til højre for green og skoven i venstre side som skal undgåes.

Lubker_Golf_0017

Lubker_Golf_0018

Lubker_Golf_0019

Hul 5 er et flot par-5 hul på 506 meter.

Der er bunkers i både højre og venstre side af fairway i drivet så præcision er påkrævet. Andetslaget er til gengæld knap så vanskeligt. Indspillet til green er derimod igen lidt krævende da greenen er meget bred men smal  i spilleretningen.

Lubker_Golf_0020

Lubker_Golf_0023

Lubker_Golf_0024

Hul 6 er et par-3 hul på 167 meter.

Greenen er plateauopdelt og der er bunkers både til højre og venstre hvilket kan gøre hullet til noget af en mundfuld.

Lubker_Golf_0025

Hul 7 er et langt par-4 hul på 387 meter.

Der er bunkers i højre side af fairway og en vandhazard i venstre som ikke er synlig fra teestedet. Der er dog god plads til drivet og hullets primære udfordring er længden.

Lubker_Golf_0026

Lubker_Golf_0028

Hul 8 er en oplagt scoringsmulighed.

Hullet er et par-5 hul på blot 426 meter. Der er ca. 230 meter over wasteområdet i venstre side hvis man vælger den aggressive linie. Spiller man derimod mere konservativt er der en generøs fairway at sigte efter.

Lubker_Golf_0030

Lubker_Golf_0031

Lubker_Golf_0033

Hul 9 er et par-4 hul på 328 meter hvor der spilles op mod Lübkers hovedbygning.

Der er et stort wastearea i højre side og en parallel vandhazard oppe ved green man skal forsøge at undgå.

Lubker_Golf_0035

Lubker_Golf_0038

Hul 10 er et par-5 hul på 444 meter.

Hullets design giver mulighed for at spille det på flere måder. Man kan gå efter at forcere en hazard der deler fairway i to slag eller lægge op kort af hazarden i to slag og acceptere et langt 3. slag indtil en kuperet green. Vælges førstnævnte strategi skal man og og stå lidt på driveren og vælge en linie tæt på træerne i venstre.

Lubker_Golf_0040

Lubker_Golf_0043

Lubker_Golf_0044

Hul 11 er et par-4 hul på 332 meter.

Hullet kræver et præcist drive da der er skov i både højre og venstre side.

Greenområdet er godt beskyttet af kæmpe wasteområder og selve greenen er i vanlig stil lettere kuperet.

Et rigtig godt golfhul der spiller sværere end længden måske antyder.

Lubker_Golf_0045

Lubker_Golf_0046

Lubker_Golf_0047

Lubker_Golf_0050

Hul 12 er et kort par-4 hul på blot 260 meter.

Der er en hazard der skiller fairway og green samt et wasteområde hele vejen op langs højre side. Et udslag på ca. 150 meter og et 110 meter indspil er for de fleste den rigtige strategi på dette hul.

Lubker_Golf_0051

Lubker_Golf_0053

Hul 13 er et kort og forholdsvis overkommeligt par-3 hul på blot 120 meter.

Alle udfordringer er synlige fra teestedet og er primært at finde i højre side.

Lubker_Golf_0055

Hul 14 er et par-4 hul på 307 meter.

En stor sø skal forceres i drivet men det ser sværere ud end det i virkeligheden er. Der er nemlig blot 130 meter over søen og et forholdsvis bredt landingsområde på den anden side. Greenen er hævet lidt over fairway så det ikke er muligt at se bunden af flaget.

Hullet er omkranset af feriehuse. De fleste med et stramt arkitektonisk udtryk og så lige et par gigantiske bjælkehytter der kan virke lidt malplacerede men døm selv.

Lubker_Golf_0057

Lubker_Golf_0058

Lubker_Golf_0060

Hul 15 er et udfordrende par-4 hul på 374 meter.

Der er hele 9 bunkers der skal undgås og en kuperet green når man når så langt. En par på dette hul vil de fleste formentlig være tilfredse med – jeg er i hvert fald.

Lubker_Golf_0062

Lubker_Golf_0064

Hul 16 er et af mine favorithuller på banen.

Det er et kort par-3 hul på blot 108 meter.

Hullet må betegnes som et af de lettere på banen men beliggenheden inde mellem de høje træer er sublim.

Lubker_Golf_0066

Hul 17 er et forholdsvis krævende par-4 hul på 349 meter.

Drivet skal være langt og lige hvis man skal have en chance for, at gå efter greenen i regulation. For at få den bedste indgang til flaget skal man tilmed ramme venstre side af fairway så hvis man slicer en smule har man sin sag for på dette hul.

Lubker_Golf_0069

Hul 18 er et par-5 hul på 522 meter som doglegger højre.

Drivet skal helst være langt og lige og selvom den mission lykkes er der stadig meget golf tilbage i hullet.

Et udfordrende men også rigtig godt golfhul og et værdigt afslutningshul på en fremragende bane.

Lubker_Golf_0072

Lubker_Golf_0076

Lubker_Golf_0079

Lubker_Golf_0084

Konklusion

Der er for mig ingen tvivl om, at Lübker Golf Resort fortjener den fine omtale de har fået af siden åbningen i 2008.

Banen er i topklasse. Det samme er faciliteterne omkring banen og det er en fornøjelse at gæste stedet.

Designet af banen er ligeledes rigtig godt og hulforløbet er meget varieret både hvad angår spilleretning og længden på hullerne – præcis som det skal være.

Jeg har som nævnt indledningsvis besøgt banen min. 1 gang hvert år siden åbningen i 2008. Frem til og med sidste sæson har standen af banen været i klasser bedre end noget andet jeg har set i Danmark.

Jeg kunne dog ikke under dette besøg undgå at bemærke en nedgang i den generelle stand.

Greens er egentligt på højde af hvad jeg tidligere har set på Lübker Golf Resort men både bunkers og fairways står ikke ligeså skarpt som de tidligere har gjort.

Det er ikke noget der ødelægger den samlede oplevelse og det skal retfærdigvis pointeres, at Lübkers generelle stand hører fortsat til i den bedre ende af hvad man oplever rundt omkring i Danmark.

Det er måske fordi, at niveauet har været så ekstraordinært højt de forgangne år, at man overhovedet bemærker degraderingen i år men den er altså mærkbar.

Der er dog ingen tvivl om, at Lübker Golf Resort fortsat er et besøg værd og som fan af anlægget kommer jeg helt sikkert igen i årene der kommer.

Samlet vurdering af Lübker Golf Resort

En Eagle – trods alt.